Nyheter
Hvorfor bryr asiatiske land seg om klimautslippene?

Hvorfor bryr asiatiske land seg om klimautslippene?

En dag i New Delhi er som å røke 40 sigaretter. Luftforurensningen koster mer enn 100 mrd dollar for India iløpet av et år.

Nyheter


21.11.2017 kl: 12:52


I mange asiatiske land begynner klimautslipp å få store konsekvenser for vanlige menneskers dagligliv. I forbindelse med et halvmaraton i New Delhi går Indian Medical Association (IMA) ut med anbefalingen om å ikke delta på grunn av påkjenningen inhalering av lufta vil ha på lungene og hjertet ditt. Bakgrunnen for anbefalingen om og ikke delta kommer fra en fersk rapport laget på veien av IMA. Rapporten avdekker at en dag i New Delhi gir samme påkjenningen på lungene dine som det å røke 40 sigaretter i løpet av 24 timer.

Det planlagte halv-maratonet har fått deltagere og sponsorer til å legge press på lokale myndigheter for og få gjort noe med luftkvaliteten. Økende andeler av innbyggerne i New Delhi og andre store asiatiske byer bekymrer seg over konsekvensene det å puste inn smogen har på lungene og resten av kroppen. Samtidig som flere kommer seg ut av fattigdom har man også sett et økende engasjement for klimatiltak og bedre miljø i Asia. Mye av grunnen til dette er at dagens forurensning reduserer livskvaliteten og begrenser muligheten til å kunne være ute for mange millioner mennesker.

I Kina har allerede mange tiltak blitt satt i gang for å redusere luftforurensningen, men ettersom energibehovet øker kraftig klarer man ikke dekke hele økningen med fornybar energi. India jobber med den samme utviklingen og satser stort på kjernekraft for å kvitte seg med sine kullkraftverk. Debatten vi ofte hører om hva det koster å velge grønn energi gir en litt annen mening i India da kostnadene knyttet til behandling av luftveisplager har oversteget 100 mrd dollar årlig. Beregninger gjort i 2013 viser at 1,5 millioner indere dør av luftforurensning hvert år og antallet vil øke om tiltak ikke iverksettes.

Med stor sannsynlighet vil nok myndigheten i India og andre Asiatiske land bruke mye penger på tiltak for å øke livskvaliteten til befolkningen og redusere kostnaden klimautslipp medfører.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.