Nyheter
Hvor er institutt for informatikk?

Hvor er institutt for informatikk?

Hva skal de gjøre på BI for å sikre oss studenter relevant kompetanse også i fremtiden?

Nyheter


06.11.2017 kl: 8:35


I 2017 har kunnskap om informatikk blitt like viktig som det å kunne litt forretningsjus eller markedsføring. Med kunnskap om informatikk mener jeg ikke å kunne bruke en Facebook side, eller lage en lysbildepresentasjon i Powerpoint. Kunnskap om informatikk handler i dag om å forstå hvordan du programmerer en PC, eller lager et enkelt handelsprogram for aksjer. Noen tenker nok fortsatt at hva skal jeg som økonomistudent med dette? Men stadig flere av studentene på BI ser på dette som en svært relevant ferdighet når de skal ut i jobb.

Det prates mye om digitalisering på BI av administrasjonen, men jeg tror ikke de er helt på rett vei . For det handler ikke om å skrive på PC eller ark på eksamen, men om vi som fremtidige konsulenter og økonomer har innsikt i mulighetene informatikken byr på. Bank og forsikring er to eksempler på hvor hundrevis av arbeidstakere som tidligere typisk hadde en økonomiutdannelse og gjorde rutineoppgaver er byttet ut med litt software og noen utviklere. For å koke dette ned til et helt konkret eksempel, så anbefaler jeg denne linken Gjensidige går for Guinness, hvor det står litt om hva informatikk kan gjøre med effektiviteten på det som i dag stor grad er rutineoppgaver.

Fjorårets reklamekampanje for BI kan vel kort oppsummeres som at om du forstår økonomien kan du bli det du vil, men dette budskapet begynner å bli tynt. For du kan godt forstå økonomi, men forstår du ikke litt informatikk i tillegg kommer du ikke veldig langt. Eksempelvis kan det tenkes om ingen i ledelsen hos DNB hadde forstått informatikk ville nok heller aldri Vipps blitt lansert. Det skal sies at Vipps ikke er veldig profitabelt enda, men det er et av DNBs viktigste våpen for å sikre kundelojalitet når det nye regelverket for friere valg av banktjenester kommer, samtidig som både Appel og Facebook planlegger lansering av betalingstjenester. (Se PSD2)

Enn så lenge er dette en litt fjern drøm, men etter hvordan stemningen blant eksisterende studenter er tror jeg det er mange også utenfor BI i Nydalen som kunne tenke seg informatikk i økonomiutdannelsen. Da UIO lanserte digital økonomi og ledelse ble dette nesten umiddelbart et av de studiene med høyest snitt for å komme inn på i Norge (Om det sier noe om etterspørselen etter kombinerte IT-utdannelser). Men det er ikke så rart om man er enig i premisset om at informatikk er et fagfelt det forventes at du har grunnleggende ferdigheter på i fremtidens arbeidsmarked.

Spørsmålet er da hva skal de gjøre på BI for å sikre oss studenter relevant kompetanse også i fremtiden? De burde begynne med å etablere institutt for informatikk, så tilby programmering og grunnleggende informatikk kurs som valgfag. På denne måten sørger man for at de mest ambisiøse studenten får et tilbud som gjør det mulig å konkurrere på like vilkår med kandidater fra andre institusjoner på fremtidens arbeidsmarked.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.