Teknologi
Slik holder du kontakten digitaltPC, brev mobil? Hva fungerer best? Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

Slik holder du kontakten digitalt

Vår teknologispaltist har satt sammen en liste i synkende rekkefølge over de beste teknologiene man kan bruke for å kommunisere i avstandsforhold med kjæresten sin.

Teknologi


15.09.2016 kl: 9:23


Jeg satte meg ned for å skrive en liste over hvordan du best kan lese INSIDE nå som det etter hvert kun er på nett, men den lista ble kort. 1. Mobil, 2. Nettbrett, 3. Laptop. Det ble for kort tenkte jeg. Derfor nå som studiene er i gang, og mange av oss har enten flyttet til en ny by for første gang, eller fortsetter sitt andre, tredje, kanskje fjerde år på studiestedet. Kanskje har kjæresten flyttet til en annen by, eller tjenestegjør i militæret? Jeg har satt sammen en nedtelling med de beste teknologiene man kan bruke for å kommunisere i avstandsforhold med kjæresten sin.

010SnapChat 10. Snapchat

Snapchat på bunn? Det er kanskje det du tenker med en gang. Men i bunn og grunn er Snapchat en helt forferdelig applikasjon. Ideen er god. Dele et bilde eller en video i 10 sekunder, også muligheten for live videochatt. Appen fungerer til og med også på de to største mobilplattformene, Android og iOS. Hva er så problemet? Koden. Applikasjonen er en av de mest batteri og prosesskrevende applikasjonene du har på mobilen din. Jeg testa selv ut dette i sommer og fikk en økt batteritid med to nesten tre timer bare ved å ikke ha Snapchat installert. Man sjekker telefonen sjeldnere, men appen trekker også utrolig mye strøm i standby og er generelt fiendtlig mot telefonen din. Det er også en bug i Android-versjonen som gjør at kvaliteten, selv med bedre kamera enn iPhone har, blir forferdelig dårlig på Android.

009Apple Watch9. Apple Watch

Her kan vi også dra inn Android Wear, men la oss være realistiske, selv om Android Wear-klokkene er mye penere, så har svært få disse klokkene og klokkekommunikasjons-funksjonen er i ferd med å fjernes fra plattformen. På Apple Watch derimot støttes fortsatt denne funksjonen. Skriv på klokka, og din kjære kan se det på sin. En morsom men gimmiky funksjon som bare kan brukes hvis begge to har en Apple Watch. Det kan riktignok bli veldig romantisk, hvis man velger å dele hjerteslagene til hverandre.

008Facetime 8. Facetime

Apples ringefunksjon. Videochat med kjæresten. Dette kan utnyttes til det maksimale og video er virkelig et medium man kan snakke lenge på. Det kan riktignok bli dyrt med datatrafikk og krever at du og din partner har en iOS enhet å snakke på.

007Google DUo 7. Google Duo

Googles nye facetime-konkurrent. Den har alt du trenger i facetime, men begrenser seg ikke bare til Android eller iOS. Denne videochat-appen leser telefonlista di og ser etter andre som har registrert seg med Duo. Denne appen kan brukes til både iOS og Android, til og med deg med en kjæreste som sverger til den dødene mobilplattformen til Microsoft, Windows Mobile, kan videochatte med denne appen.

006Facebook messenger6. Facebook Messenger

Kanskje den mest brukte på denne lista. Chat, videochat, send bilder og klistremerker. Facebook Messenger er en svært allsidig samtaleapplikasjon og er åpen for bruk av alle, selv de uten Facebook. En svært god app som anbefales å brukes til daglig bruk, men er nok ikke helt på toppen pga dårlig video og ringefunksjon i appen

005Skype 5. Skype

Den svenske appen som ble kjøpt opp av Microsoft er en klassiker når det kommer til videochat. De fleste har en Skypekonto. Problemet er at Skype for mobilen har mange av de samme batterisugene egenskapene som snapchat er. Fordelen er at det er omtrent ingenting du kan få som ikke kan bruke skype, og alle har enten en Microsoft-konto (du kan til og med bruke barndomsidolet_00024@msn.com som du hadde til MSN da du gikk på barneskolen) eller en Skype-konto. Snakk i timevis på WiFi, eller til batteriet dør på mobilen.

004Telefon4. Telefon

God gammaldags telefon. Kanskje ikke det mest tekniske på denne lista, men teknologi trenger ikke være nytt for å være godt. Når vi nå til dags bruker så mye tid på å chatte på internett er det nesten mer romantisk å bruke de gamle mediumene som ikke lenger er i så hyppig bruk. Dette er en av mine yndlingsmetoder til å kommunisere med min kjæreste på.

003Gmail_Icon 3. E-post

Elektronisk post, heller ikke dette er det mest moderne kommunikasjonsmiddel. Allikevel får e-post pallplassering. Her kan vi skrive lange brev og legge ved bilder. Og det tar et knips så har kjæresten din brevet. Dette er for deg som er utålmodig, men allikevel være romantisk

002NSB 2. Fly/tog/buss/bil

Dette tar litt mer planlegging, men et overraskelsesbesøk er noe av det kuleste, morsomste, og kanskje mest romantiske du kan gjøre. Det er også den mest realistiske måten å kommunisere på, da man faktisk kan fysisk være sammen, er ikke alltid den billigste og letteste løsningen. Men er den absolutt koseligste

001Brev 1. Brev

Godt gammaldags brev. Send post. Det blir virkelig ikke bedre. Det viser at du bryr deg, men koster ikke skjorta som andreplassen kan gjøre. Skriv ordentlig, legg ved et bilde. Og spray kanskje litt på med parfymen fra da dere traff hverandre første gang.

Jeg håper dette hjelper deg i den vanskelige situasjonen et avstandsforhold kan være. Jeg har klart meg lenge så langt, da klarer du deg og. Ha en teknologisk dag videre.
Teknologispalten fortsetter i fremtiden på nett, akkurat som resten av avisen.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.