Reportasje

Håver inn på brillefint kinopublikum

«Finnes også i 3D» har nærmest blitt en standard når store studioproduksjoner signert Hollywood møter kinomørket. Påfølgende ukomfortable og lite stilfulle 3D-briller i plast hører da også med. Dette ga to søstre fra Stavanger muligheten til å briljere i engelenes by.

Reportasje


18.03.2014 kl: 14:15


INGRI:DAHL heter brillemerket til tvillingene Kine og Einy Paulsen. Det var lidenskapen for film og mote som ble katalysatoren for ideen. Det hele startet med en finansutdannelse i filmenes
Mekka, Los Angeles.

— Vi har alltid hatt lyst å ha vår egen bedrift, men hadde ikke noen idé. Vi har alltid elsket film og mote, så når vi ikke likte 3D briller de ga ut på kinoen, tenkte vi at kunne lage vårt eget par. Så gikk vi fra der, forklarer Kine Paulsen.

Siden det var estetikk og ikke interessen for teknikk som satte igang prosjektet ble det brukt mye tid på å lese seg opp på den da relativt nye 3D-teknologien. I etableringen av INGRI:DAHL var det nok av utfordringer gründerspirene måtte få orden på.

— Mye research for å forstå teknologien og finne rett leverandør, finjustering av brillemodellene, og designe og bygge en online shopping-plattform.

Hvordan filmprodusentene vil anvende 3D-teknologien videre er vanskelig å vite. Tvillingene i INGRI:DAHL er hvert fall klare på hva de må gjøre for å drive bedriften fremover.
— Det går med overskudd, men alle midler går til videreutvikling, sier Kine Paulsen.

Pressefoto: Ingri:Dahl

Pressefoto: Ingri:Dahl

Søstrene Paulsen har også begynt produksjonen av vanlige solbriller.

I tillegg til å lese seg opp på hvordan 3D fungerer hørte de også med folk i bransjen om hva de syntes om ideen.

— Da vi startet var 3D en working technology, så vi testet ideen vår med å spørre alle vi kunne finne som jobbet med 3D her i LA. Vi fikk mye positiv tilbakemelding, så bestemte oss for å prøve oss med et par, forteller hun.

Så begynte ballen å rulle.

Når vi blir giret på en idé, stuper vi alltid 100% inn i prosjektet. Vi følte ikke vi hadde noe å tape. Feilet vi, hadde vi hvertfall lært noe, sier Kine Paulsen.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.