Nyheter
Ha to tanker i hodet samtidig under studietiden!

Ha to tanker i hodet samtidig under studietiden!

Forhandlingsekspert Stein-Erik Mellemseter hadde et ubetalt internship under studietiden på Wharton. Det var et steg på veien mot jobb hos HSBC Investment Banking i London. I dag er han daglig leder i konsulentselskapet Alpha Negotiations og foreleser i forhandlinger på BI Executive. Vi har intervjuet ham om hvordan du kan stå bedre rustet i kampen om drømmejobben.

Nyheter


28.09.2017 kl: 23:49


Mellemseter råder studenter til å ha to tanker i hodet samtidig under studietiden: oppnå gode karakterer og skaff deg relevant arbeidserfaring. Her er hans konkrete råd for å styrke ditt eget kandidatur:

1. Skaff deg relevant arbeidserfaring. Hvis du for eksempel drømmer om en meglerjobb har du et problem på jobbintervjuer hvis du aldri har solgt én eneste ting i livet. Praktisk erfaring er en syretest på om du liker å jobbe med noe og om du er dyktig til det. Litt arbeidserfaring gir deg derfor troverdighet hos arbeidsgivere, når du prøver å overbevise dem om at det de arbeider med også er ditt livskall.

2. Bygg stein på stein. Det er vanskelig å gå rett fra McDonalds til McKinsey, særlig hvis det eneste du gjorde hos førstnevnte var å flippe burgere. Poenget er at både gode akademiske resultater og arbeidserfaringer bør bygges stein på stein under hele studietiden. Å jobbe på en restaurant kan være en nyttig byggestein tidlig i studietiden, men mer relevant arbeidserfaring er likevel å langt foretrekke siste året før uteksaminering.

3. Vær selektiv og vis genuin interesse. Skreddersy søknad og CV til et lite utvalg arbeidsgivere og følg dem opp på telefon. Vis at du forstår hva arbeidsgiveren søker etter, og få klart frem hvorfor akkurat dine erfaringer er en god match med deres behov. Litt spøkefullt kan man sammenligne dette med dating: det er høyere sannsynlighet for å lykkes hvis du spisser søket…

Utdannelse er riktignok en nøkkel til attraktive deler av arbeidslivet, men endel jobber fordrer også at søkerne har relevant arbeidserfaring. En sommerjobb, et internship eller en deltidsjobb som gir relevant arbeidserfaring kan derfor være kritisk for en CV.

Selv mener Mellemseter at hans ubetalte internship under studietiden var et lite, men viktig skritt på karriereveien. Han tror det bidro til at han senere fikk sommerjobber ved Oslo Børs og Elcon Securities (nå First Securities), som igjen var avgjørende for jobbtilbud han fikk ved endt studietid.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.