Smånytt
Frank Aarebrot tildeles FormidlingsprisenFoto: Eirik Helland Urke

Frank Aarebrot tildeles Formidlingsprisen

Professor Frank Aarebrot ved Universitetet i Bergen er tildelt Forskningsrådets formidlingspris for 2013.

Smånytt


03.11.2014 kl: 12:54


- Engasjert og uredd, tydelig og klar i all sin kommunikasjon og med en imponerende gjennomslagskraft, lyder karakteristikken fra juryen, som pekte ut Frank Aarebrot som soleklar vinner av årets formidlingspris.

Aarebrot er kjent som et yndig intervjuobjekt for journalister og en kjent politisk kommentator i mediebildet. I februar dette året holdt han også maratonforelesningen «Norgeshistorien på 200 minutter» som ble direktesendt på NRK2 med hele 230.000 seere.

Det var ni kandidater til årets formidlingspris og prisen er på 250.000 kroner. Formålet med prisen er å belønne og stimulere til formidling av egen forskning overfor et bredt publikum. 

Også lederen for studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, Tommy Aarethun, gratulerer Aarebrot.

- Det er utruleg kjekt at Frank Aarebrot får denne prisen. Han er ein glimrande formidlar og på mange måtar er han «heile Noregs professor». Eg vonar fleire hyv seg på og at me vil få sjå mykje framifrå forskingsformidling i åra som kjem, skriver Aarethun i en pressemelding.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.