Nyheter
Forbrukslån fungerer som erstatning for lav studiestøtte!FOTO: Canva.com

Forbrukslån fungerer som erstatning for lav studiestøtte!

Konsekvensene av at studiestøtten ikke har holdt tritt med økningen i levekostnadene har fått flere studenter til å ta opp forbrukslån for og dekke basisutgifter avdekker undersøkelser gjort av Norsk studentorganisasjon og YouGov for Nordea

Nyheter


25.07.2017 kl: 17:36


Konsekvensene av at studiestøtten ikke har holdt tritt med økningen i levekostnadene har fått flere studenter til å ta opp forbrukslån for og dekke basisutgifter avdekker undersøkelser gjort av NSO(Norsk studentorganisasjon) og YouGov for Nordea. Undersøkelsen gjennomført av NSO i fjor viser at 1/3 av norske studenter har vært nødt å benytte forbrukslån/kredittkort for og dekke sine basisutgifter (mat, bolig, helsetjenester). 6% av unge mellom 18 og 29 år tar jevnlig opp kreditt- eller forbrukslån for å forsørge seg selv, viser undersøkelsen av Nordea.

Begge undersøkelsene avdekker at det er langt flere studenter i aldersgruppen 18 til 29 år som benytter seg av kredittkort og forbrukslån enn de som ikke studerer. En av gruppene med mest kredittgjeld er gutter som studerer i denne aldersgruppen, hvor 10 % oppgir at kredittgjeld er nødvendig for å dekke basisutgifter.

Økningen i dyr gjeld blant studenter kan forklares ved at kostnaden for å dekke basisutgifter har økt mye de siste årene, samtidig som studiestøtten i lang tid ikke har vært justert. Ufaglærte deltidsjobber som mange studenter har ved siden av studiene har også de siste årene vist seg å bli lønnstapere, da høy arbeidsinnvandring og økt arbeidsledighet har ført til svært lav lønnsøkning for denne typen jobber.

NSO har tidligere uttalt at de ønsker seg en ny levekårsundersøkelse blant studenter, da den forrige levekårsundersøkelsen for studenter ble gjort i 2010.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.