Direkte
Flere unge opplever seksuell trakassering!

Flere unge opplever seksuell trakassering!

#MeToo har de siste månedene avdekket alvorlige tilfeller av seksuell trakassering i både offentlig og privat sektor, blant politikere og hos utdanningsinstitusjoner. SSB la i dag ut tall som viser at andelen yngre kvinner som har opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet øker.

Direkte


11.01.2018 kl: 11:35


I dag ( 11.januar) la SSB frem oppdaterte tall som viser sterk sammenheng mellom uønsket seksuell oppmerksomhet, alder, yrkesgruppe og kjønn. I overnattings- og serveringsvirksomheter svarte 22 prosent av kvinnene at de var utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet, mens andelen blant begge kjønn var på 14 prosent i denne næringen. Overnattings- og serveringsvirksomheter er ifølge Arbeidstilsynet blant næringene med flest brudd på arbeidsmiljøloven og mest useriøse arbeidsforhold. Næringen har svært mange yngre arbeidstakere, og dessverre er det også de yngste kvinnene som opplever mest uønsket seksuell oppmerksomhet. Utelivsbransjen er blant verstingene i næringen, og siden høsten 2017 har man prøvd ut forskjellige tiltak for å gi de ansatte et trakasserings fritt arbeidsmiljø. Andelen kvinner mellom 18–24 år som uavhengig av arbeidsplass har opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet har økt fra 8 prosent i 1989, til 13 prosent i 2016, opplyser SSB.

Den yrkesgruppen med høyest andel av begge kjønn som opplyser å ha opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet er sykepleierne med 17 prosent. Undersøkelsen viser at de færreste arbeidstakere opplever at det er overordnede eller kolleger som har utførte handlingen, men at 8 av 10 har opplevd trakassering fra kunder, klienter, elever eller andre som ikke er ansatt på arbeidsplassen.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.