Nyheter
Flere studenter går glipp av rabatterStudenter over 30 år går glipp av viktige studentrabatter. Illustrasjonsfoto: Ingunn Straalberg

Flere studenter går glipp av rabatter

En økende andel av norske studenter er over 30 år. Det betyr samtidig at flere går glipp av gode rabattordninger.

Nyheter


04.11.2015 kl: 11:01


I dag er snittalderen på studenter i Norge 29 år, og studentmassen her til lands blir bare eldre og eldre. Det viser en fersk europeisk rapport fra prosjektet Eurostudent.

Faktisk er så mange som hver fjerde student over 30 år, noe som betyr at mange går glipp av gode studentrabatter. Det var nettavisen Khrono som først omtalte saken.

Også på Handelshøyskolen BIs ulike studiesteder er hver fjerde student i dag over 30. Så sent som for to år siden var andelen faktisk på hver tredje student.

– Statlig bestemt
Mange av de eldre studentene må betale mer for blant annet tannpleie og kollektivtransport. Blant annet kollektivselskapet Ruter i Oslo tilbyr egen billett for studenter under 30 år.

De yngste studentene i byen må betale 410 kroner for 30-dagersbillett i én sone, mens de som er eldre enn aldersgrensen må ut med 680 kroner.

– Studentrabatten er statlig bestemt og finansiert, så det ligger under Samferdselsdepartementet, sier pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter til Khrono.

Også Widerøe, NSB og Flytoget har egne studentrabatter.

Unngår «fiktive» studenter
Bakgrunnen for aldersgrensen er at rabatten skal gjøre det attraktivt for unge å reise kollektivt. Samtidig ønsker Samferdselsdepartementet å unngå at studenter misbruker rabattordningen.

– I sammenheng med oppstarten av ordningen var det også lagt vekt på at finansiering av studenter utover 30 år ville kunne føre til misbruk, ved at flere «fiktive» studenter ville betale semesteravgift for å komme inn under rabattordningen, sier pressekontakt Tor Midtbø i departementet, til samme nettavis.

Han legger til at retningslinjene staten har satt er minimumsvilkår, og at fylkeskommunene har anledning til å bedre disse.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.