Økonomi
Fastrentene i Lånekassen har aldri vært lavereAnne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør Lånekassen. Foto: Lånekassen

Fastrentene i Lånekassen har aldri vært lavere

Også den flytende rentesatsen i Lånekassen er nå på et historisk bunnivå.

Økonomi


08.04.2016 kl: 14:45


Fra 1. mai vil fastrentesatsen for tre års bindingstid være 1,569 prosent, for fem år 1,903 prosent og for ti år 2,550 prosent. Også den flytende rentesatsen i Lånekassen er nå på et historisk bunnivå på under to prosent.

– Både tre og fem års fastrente vil fra 1. mai igjen være lavere enn den flytende renta på 1,913 prosent, sier kommunikasjonsdirektør i Lånekassen, Anne-Berit Herstad, i en pressemelding.

Sammenliknet med dagens nivå synker alle fastrentene med cirka 0,1 prosentpoeng. Lånekassens rente er markedsstyrt og basert på beregninger fra Finanstilsynet. Både fast og flytende rente blir fastsatt seks ganger i året.

– Kunder som ønsker å binde renta fra 1. mai, kan gjøre det i perioden 10.–17. april. Alle som skal søke om fastrente, gjør det på lanekassen.no, sier Herstad.

I dag har 488.000 av Lånekassens tilbakebetalere flytende rente på studielånet sitt, mens 147.400 har fast rente.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.