Marketing
Denne artikkelen er produsert av INSIDE Marketing. Innholdet er finansiert av Struensee & Co .
Er du student med konsulentambisjoner?Struensee & Co ble etablert i 2014 av Christian Husted og Claus Juhl som i dag er partnere i selskapet. Foto: Struensee & Co

Er du student med konsulentambisjoner?

[ANNONSE] Det nyoppstartede konsulentselskapet Struensee & Co er på jakt etter landets smarteste hoder i forbindelse med sin etablering i Norge. Nå inviterer selskapet norske toppstudenter til fagdag i København i slutten av april.

Marketing
Struensee & Co


29.03.2016 kl: 13:14


Hva er dette?

Denne artikkelen er ikke laget av INSIDEs redaksjon, men av INSIDE Marketing, en del av INSIDEs annonseavdeling. Artikkelen er skrevet gjennom et kommersielt samarbeid med annonsør.

For oss er skillet mellom redaksjonelt og kommersielt innhold viktig. Opplever du denne eller andre annonser som for dårlig merket, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss på marketing@inside24.no.


 Produsert av INSIDE Marketing for Struensee & Co. 

Det kanskje nyeste tilskuddet til den norske konsulentbransjen er Struensee & Co. Fra hovedkontoret i Magstræde i København gjennomfører selskapet effektiviseringsprojekter for den offentlige sektor.

Nå ser selskapet til Norge, med ambisjoner om å bidra til det pågående reformarbeidet i offentlig sektor. I forbindelse med etableringen i Norge, er Struensee & Co på jakt etter studenter med konsulentambisjoner. Det raskt voksende konsulentselskapet er særlig interessert i ambisiøse studenter med masterprofiler innen finans, samfunnsøkonomi, strategi eller statsvitenskap.

Er dette noe for deg? På The Struensee Day of Public Sector Reform får du mulighet til å bli kjent med selskapet og noen av prosjektene selskapet har jobbet med.

Les mer om mulighetene i Struensee & Co. lengre ned i artikkelen!

Sofie Sand Romsdal (26) deltok på Struensee-dagen i fjor og er nå en del av konsulentselskapets stadig voksende stab. Foto: Struensee & Co.

Sofie Sand Romsdal (26) deltok på Struensee-dagen i fjor og er nå en del av konsulentselskapets stadig voksende stab. Foto: Struensee & Co.

Sofie Sand Romsdal (26) er utdannet statsviter fra Københavns Universitet. Hun var deltaker på Struensee-dagen i 2015, og inngår i dag i selskapets raskt voksende stab. 26-åringen fra København ble først kjent med selskapet i 2014 da hun deltok i Struensee & Co. Case Competition, og gikk til topps i konkurransen sammen med sitt lag.

– Det var veldig spennende å teste seg selv i rollen som konsulent i konkurransen. I tillegg inspirerte de positive tilbakemeldingene fra juryen til å tenke videre på en karriere i konsulentbransjen.

På Struensee-dagen året etter fikk Romsdal mulighet til å bli bedre kjent med selskapets prosjekter og flere av selskapets ansatte.

– Dagen ga meg nyttig innsikt. I løpet av dagen innså jeg også at vi som konsulenter kan bidra til å gjøre en forskjell gjennom vår innsikt, forståelse for virksomhetene og etablerte modellverktøy, forteller Romsdal entusiastisk.

Utbyttet av Struensee-dagen har imidlertid vært stort for flere enn Romsdal.

Arrangementet er ettertraktet med deltakere fra studiesteder som Copenhagen Business School, Københavns Universitet, London School of Economics og Århus Universitet. I år er likevel første gangen selskapet henvender seg direkte til norske studenter.

Årets Struenseee Day går av stabelen 28. april, med søknadsfrist 5. april. Struensee & Co dekker utgifter til reise for deltakerne.

«Betydelig potensial for å øke produktiviteten»

Selskapet  har utviklet seg raskt. For bare to år siden, i august 2014, ble Struensee & Co etablert av Christian Husted og Claus Juhl som i dag er partnere i selskapet.

Husted har 14 års fartstid i McKinsey, i tillegg til erfaring fra Utenriksdepartementet og Finansdepartementet. Juhl kom fra stillingen som administrerende direktør i København kommune. I tillegg har han bakgrunn fra en rekke ledende stillinger i statsforvaltningen.

– Fra hvert vårt ståsted så vi at det var et betydelig potensial knyttet til å øke produktiviteten i offentlig sektor. Det får vi også bekreftet gjennom de prosjektene vi gjennomfører i dag. Selv om offentlig sektor ikke har de samme insentiver som i næringslivet, må vi ikke ledes til å tro at det ikke er rom for mer effektiv ressursbruk. I det store og hele handler derfor dette om bærekraften til den skandinaviske velferdsmodellen, forteller Juhl.

Partner Claus Juhl i Struensee & Co. kom fra stillingen som administrerende direktør i økonomiforvaltningen i København kommune. Foto: Struensee & Co

Partner Claus Juhl i Struensee & Co. kom fra stillingen som administrerende direktør i økonomiforvaltningen i København kommune. Foto: Struensee & Co

Den inngående forståelsen for management consultant-prinsipper kombinert med innsikt i offentlig forvaltning skiller Stuensee & Co. fra andre selskaper i konsulentbransjen.

– Hvert år produseres det nesten to milliarder arbeidstimer i dansk offentlig sektor som skal komme skattebetalerne til gode. Utfordringen er at kun 50 prosent, og i noen tilfeller ned i 20 prosent av disse timene benyttes på innbyggerne. Tilsvarende lav utnyttelsesgrad finner vi når vi ser på kapitalkostnadene. Det betyr at det er et betydelig potensial knyttet til å bedre ressursutnyttelsen i offentlig sektor, forklarer Husted.

De danske erfaringene er ikke unike. I Norge har behovet for reform i offentlig sektor ikke minst blitt aktualisert av den regjeringsutnevnte «Produktivitetskommisjonen» som ble ledet av økonomiprofessor Jørn Rattsø.

– Vi bør ikke basere oss på nye gaver fra naturen. Bare ved økt kunnskap, omstillingsevne og bedre organisering av offentlig sektor kan vi regne med økt produktivitetsvekst og dermed fortsatt inntektsvekst, uttalte Rattsø til Aftenposten i februar i år.

Partner Christian Husted i Struensee & Co. har 14 års fartstid i Mckinsey, i tillegg til erfaring fra Utenriksdepartementet og Finansdepartementet.  Foto: Struensee & Co

Partner Christian Husted i Struensee & Co har 14 års fartstid i Mckinsey, i tillegg til erfaring fra Utenriksdepartementet og Finansdepartementet. Foto: Struensee & Co.

Etablerer seg i Norge

Struensee & Co. er under etablering i Norge. Nå søker selskapet etter ambisiøse masterstudenter som ønsker å ta del i selskapets videre vekst i Norge.

– Vi garanterer nyansatte i selskapet en utfordrende og lærerik arbeidshverdag. Du får være med på et team av konsulenter med innsikt og erfaring, som sammen sørger for å videreutvikle de organisasjonene vi jobber for, avslutter Juhl.

I forbindelse med The Struensee Day of Public Sector Reform 2016 får du anledning til å møte både partnere og konsulener i den ærverdige Struensee-gården i hjertet av København.

Temaet for dagen er effektivisering av offentlig sektor, med presentasjoner av prosjekter som selskapet har jobbet med. I tillegg til et faglig program er det lagt opp til et kveldsarrangement, og muligheter for å mingle med andre deltakere og ansatte i Struensee & Co.

På nettsiden til selskapet finner du nærmere informasjon om The Struensee Day of Public Sector Reform, i tillegg en oversikt over kommende rekrutteringsarenaer og arrangementer.

 Produsert av INSIDE Marketing for Struensee & Co. 


Delta i debattenStiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.