Nyheter
15 skadet etter takkollaps på sentrum Scene

15 skadet etter takkollaps på sentrum Scene

Fadderullans høydepunkt fikk en brå stopp etter at taket kollapset på sentrum scene søndag kveld. 15 personer er skadet - 14 er kjørt til legevakt. En person er kjørt til Ullevål.

Nyheter
og


21.08.2016 kl: 18:05


Klokken 17.28 søndag ettermiddag tikket meldingene om en kollaps i taket på sentrum scene inn til Oslo politidistrikt.

– Deler av taket har rast sammen. Flere skadde på stedet, skriver operasjonssentralen på Twitter.

1650 BI-studenter i konsertlokalene
Da nødetatene kom til stedet beskrives situasjonen som kaotisk. Omlag 1650 BI-studenter skal ha deltatt på konserten.

– Det var mange mennesker inn i salen. Da vi ankom stedet var det brannvesenet som tok seg inn salen der det var sammenraste bygningsdeler, opplyser innsatsleder på stedet, Rune Bjørsvik, fra Oslo politidistrikt.

Øystein Eriksen fra Oslo brann- og redningsetat forteller at det er et lag med murpuss i taket som har kollapset. Området skal cirka være på en kvadratmeter.

Operativ leder for helse, André Tiller.

Operativ leder for helse, André Tiller.

– Det er ingen som er kritisk skadet, men fem personer er transportert med båre, og ti personer er transportert alternativt. Én person er kjørt til Ullevål, resten til legevakten, sier operativ leder for helse, André Tiller.

Krimvakta er på stedet og vil undersøke hendelsesforløpet. Etterforskningen vil avdekke årsaken til ulykken.

Bar ut to medstudenter
BI-student Anders Sæter (22) skjønte først hvor alvorlig situasjonen var etter at de kom ut av bygningen.
– Jeg gikk ut da brannalarmen gikk, og så folk på vei inn i ambulansen med bandasjer.

Kristian Fredrik Lyseggen (22) er fadder for de nye studentene på BI. Han sto på konserten, hørte et dunk og så flere som lå på bakken rundt ham.

– Jeg så opp i taket, der manglet det en stor bit. Jeg så en som lå på bakken og blødde ganske kraftig. Så jeg og en annen løp ut med dem. Alt skjedde sykt fort, så det var ikke mulig å skjønne så mye av det som hendte.

Etterfesten avlyst etter takkollaps
Kommunikasjonsdirektør Yngve Kveine ved Handelshøyskolen BI kom til ulykkesstedet i 19-tiden søndag kveld.

– Det har vært en meget uheldig hendelse her, at deler av taket falt ned, på et svært arrangement på Sentrum Scene. Så har vi kontakt med helsepersonell og politiet for å få mest mulig oversikt over situasjonen, men vi har fokus på et område: det er å ta vare på BI-studentene som var tilstede her, og det gjør vi best kontakt med helsepersonell.

– Hvordan kommer dere til å ta vare på studentene nå fremover?

– Nå har vi lagt ut informasjon på sosiale medier og på BI.no slik at alle studenter og foreldre kan ringe diverse nummer. Vi åpner også BI idag slik at studenter og pårørende kan komme dit. Vi skal ivareta folk på best mulig måte.

Etterfesten til Steve Aoki-konserten er avlyst etter ulykken. Hva som skjer med de resterende arrangementene har ikke BI eller Fadderullan rukket å ta stilling til ennå.

– Det må vi ta i samarbeid med Fadderullan. Nå har vi bare et fokus: Å ta vare på studentene i tiden fremover.

Leder for Fadderullan Andreas Kustås, skriver i en melding til INSIDE at de foreløpig ikke har tatt stilling til om de resterende arrangementene vil foregå som normalt.

– Det må vi ta stilling til når vi får kartlagt situasjonen og får oversikt over hvordan det går med alle, sier han.

Handelshøyskolen BI åpner lokalene i Nydalen i kveld og i natt for studenter og foreldre. Der vil de ha studentprest og ansatte fra BI Studentpartner dersom det skulle være behov for å snakke med noen. Disse finner du på rom A2-090 i BIs lokaler i Nydalen.

I tillegg har BI kontaktpersoner for studenter for foreldre: Vibeke Aarflot som kan treffes på tlf: 46410101 og Trude Skjønhaug Larsen på tlf: 46410183.

IMG_6565

Har du bilder eller video fra ulykken? Send det til oss på Facebook eller til post@inside24.no


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.