Internasjonalt
Disse 10 landene er best på høyere utdannelseFoto: Thomas Hawk, Flickr

Disse 10 landene er best på høyere utdannelse

Studere i utlandet? Da bør du velge å dra til et av disse landene:

Internasjonalt


18.05.2016 kl: 23:48


QS Quacquarelli Symonds har vurdert kvaliteten og tilgjengeligheten til høyere utdannelse, hvor over femti land har blitt vurdert. Her kan du se topp ti listen som ble presentert i dag, samtidig som det nederst i saken presenteres en oversikt over de nordiske landene.

10. Japan

Med to universiteter på listen over verdens 50 beste utdannelsesinstitusjoner havner Japan på en tiendeplass. Tokyo ble også rangert som den tredje beste studentbyen for studenter.

Foto: mariusz kluzniak, Flickr

Foto: mariusz kluzniak, Flickr

09. Sør-Korea

Med to universiteter på listen over verdens 50 beste universiteter, kommer Sør-Korea på en niendeplass totalt sett. Blant de beste studenthovedstandene havner likevel landets hovedstad på en tiendeplass.

Foto: Mario Sánchez Prada, Flickr

Foto: Mario Sánchez Prada, Flickr

8. Kina

Tsinghua University er én av landets mest kjente institusjoner for høyere utdannelse og ligger i nord-vest for Beijing.

Foto: llee_wu, Flickr

Foto: llee_wu, Flickr

7. Nederland

Med fem universiteter på listen over verdens 100 beste universiteter, kommer Nerderland på en syvendeplass. Landet er et populært valg for internasjonale studenter, ettersom nesten halvparten av alle studieprogrammene tilbys på engelsk.

Foto: BriYYZ, Flickr

Foto: BriYYZ, Flickr

06. Frankrike

Landets hovedstad, Paris, ble i fjor kåret til verdens beste studentby. Samtidig har den et flere anerkjente universiteter og handelshøyskoler.

Foto: Miroslav Petrasko, Flickr

Foto: Miroslav Petrasko, Flickr

05. Canada

Canada er oftere et billigere alternativ til USA for dem som ønsker å studere på andre siden av Atlanterhavet. Her kan også søknadsprosessen være enklere enn i nabolandet. Totalt har landet tre universiteter inne på listen over verdens 50 beste universiteter.

Foto: Colin Campbell, Flickr

Foto: Colin Campbell, Flickr

04. Australia

Australia har totalt syv universiteter inne blant verdens 100 beste universiteter. Bare slått av USA og Storbritannia. Landet er også et populært studiested blant nordmenn.

Foto: Theo G N, Flickr

Foto: Theo G N, Flickr

03. Tyskland

Lave avgifter sikrer Tyskland en tredjeplass i rangeringen. Siden de tyske delstatene avskaffet skolepenger i 2014, har alle studentene nå tilgang til gratis utdannelse.

Foto: Alexander Cahlenstein, Flickr

Foto: Alexander Cahlenstein, Flickr

02. Storbritannia

På andreplass kommer Storbritannia med sine 18 universiteter på topp 100 listen over verdens beste universiter. Dette er også det landet flest nordmenn velger å utveksle til eller ta en hel grad.

Foto: barnyz, Flickr

Foto: barnyz, Flickr

01. USA

Med over 150 amerikanske universiteter med i rangeringen til QS, er USA fortsatt det mest populære studielandet for internasjonale studenter. I 2013/2014 var antallet internasjonale studenter 886.052 studenter, hvor California, New York og Texas var de mest populære statene.

Foto: Thomas Hawk, Flickr

Foto: Thomas Hawk, Flickr

… Og slik kom de nordiske landene ut:

13. Sverige
21. Finland
24. Danmark
29. Norge


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.