Karriere
Dette er studiene du bør velge for å bli rikFacebook-gründer Mark Zuckerberg droppet ut av Harvard-studiene. I 2015 ble han listet som verdens 16. rikeste person av Forbes. Foto: Maurizio Pesce, Flickr/CC

Dette er studiene du bør velge for å bli rik

Her er listen over hva man bør studere hvis du ønsker å bli milliardær.

Karriere


24.02.2016 kl: 10:00


Nettstedet Gocompare.com har sett på utdannelsen til verdens 100 rikeste milliardærer. Som kilde har de brukt de siste 20 utgavene av Forbes’ topp 100-liste, som hvert år lister opp verdens 100 rikeste milliardærer i verden.

Undersøkelsen viser at én fjerdel av verdens rikeste milliardærer har droppet ut av en høyere utdannelse eller ikke har studert i det hele tatt. 23 prosent har en mastergrad, 47 prosent har en bachelorgrad og kun seks prosent har en doktorgrad (Se boks nederst i saken). Av de med bachelorgrad, er det «Bachelor of Sciences» som topper listen.

Men hva burde man studere for at det er størst sannsynlighet for å havne i «milliardærklubben»? Ifølge nettstedet er det disse utdannelsene som er mest populære:

1. Ingeniør – 48
2. Business – 38
3. Økonomi – 36
4. Jus 15
5. Forskningsbaserte linjer som psykologi og kjemi – 8
6. Historie – 7
7. Databaserte linjer som ingeniør eller forskning – 6
8. Handel – 5
9. Matematikk – 5
10. Filosofi – 5

Av studiesteder hvor milliardærene har tatt en utdannelse, er det ikke overraskende at Harvard University topper listen med 20 alumnier på listen. Moscow State Institute kommer på en andreplass med 11 og Pennsylvania University havner på en tredjeplass med seks personer.

Billionaires’ League by Gocompare


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.