Politikk
- Det blir en tøff kampVALG. Gabrielle Legard Gjerdset (øverst til høyre), Bjørn Kristian Danbolt (midten til høyre) og Anders Kvernmo Langset (nederst til høyre) stiller til valg som ny NSO-leder. Foto: Øyvind Bjørgo

- Det blir en tøff kamp

Allerede har tre kandidater annonsert at de ønsker å stille til valg som leder for Norsk Studentorganisasjon.

Politikk
og


24.01.2014 kl: 19:01


Fredag ble det klart at Gabrielle Legard Gjerdset, Bjørn Kristian Danbolt og Anders Kvernmo Langset stiller til valg som ny NSO-leder. Ledervervet vil bli avgjort under NSOs landsmøte i Tønsberg 28.-30. mars. Det er fortsatt ukjent om dagens leder, Ola Magnussen Rydje, stiller til omvalg. Fristen for å stille til valg går ut 18. mars.

Leder for Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, Bjørn Kristian Danbolt, ønsker å gjøre organisasjonen til en betydelig samfunnsaktør.

- Jeg vil jobbe for at studentene med NSO i spissen blir en betydelig samfunnsaktør, og at tør å være tydelige på konkrete løsninger for høyere utdanningspolitikk. Her er det spesielt 11 måneder studiestøtte og en bedre dimensjonering og finansiering av høyere utdanning, sier Danbolt til INSIDE.

Danbolt studerer i dag master i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen.

- Jeg har enorm respekt for de andre kandidatene, og syns det er bra at de også stiller. Jeg har et sterkt engasjement for studentbevegelsen og hvordan gjøre norsk høyere utdanning best mulig. Og jeg har troa på at jeg har de kvalifikasjonene som trengs for å gjøre denne jobben best mulig.

«De er sterke kandidater»
Det har tidligere gått rykter om at leder for Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo, Gabrielle Legard Gjerdset, ville stille til valg som ny NSO-leder. Fredag offentliggjorde Gjerdset sitt kandidatur via Twitter.

- Jeg har vært leder for Studentparlamentet ved UiO i ett år og har derfor god kjennskap til NSO Dette er jo ikke grunnen i seg selv. Jeg har vært leder av SPUiO, og har god kjennskap til organisasjonen, derfor ønsker jeg å bruke det neste året på å gjøre organisasjonen bedre og tydeligere. Jeg vil også jobbe for å innføre heltidsstudenten. Jeg vil også jobbe for en god, konstruktiv og tydelig organisasjon. Jeg vil også jobbe for å gjøre NSO til en god samarbeidspartner for staten og andre organisasjoner for få gjennomslag for bedre rettigheter for studentene. Jeg vil også jobbe for å bli flinkere til å utnytte alle folkene i NSO spredt rundt omkring på medlemslagene. Vi må også jobbe for at samtlige i NSO skal snakke det samme språket og på denne måten får vi større gjennomslagskraft, sier Gjerdset til INSIDE.

- Hva tenker du om dine motkandidater Bjørn Danbolt og Anders K. Langset?
- De er sterke kandidater. Det blir en tøff kamp. Det blir gøy å prøve å slå de.

- Hvis du blir valgt inn som leder, hva er dine hjertesaker?
- Jeg vil arbeide for å innføre en god studentøkonomi og at studentene skal få bedre oppfølging på universiteter og høgskoler. I dag er det litt sånn at studentene får en pensumliste og en timeplan, og så «snakkes vi til eksamen!»

«Vil være en samlende leder»
Tidligere leder for blant annet Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen, Anders Kvernmo Langset, har lang ledererfaring og stiller også som leder til NSO.

– Jeg tror jeg kommer til å være en tydelig og samlende leder for organisasjonen, sier Langset til INSIDE.

– Hvis du blir valgt inn som leder, hva er dine hjertesaker?
– Om jeg blir valgt, kommer jeg til å jobbe med utdanningskvaliteten og hva den har å si for studiene. Jeg vil også jobbe for bedre studiefinanisering som 11 måneders studiestøtte, ikke bare for å få det, men for økt utdanningskvalitet. I tillegg vil jeg jobbe for å få NSO og lokallagene til å jobbe i samme retning, forteller han.

Han ser på motkandidatene som sympatiske og flinke som han har et veldig godt forhold til.

– Det er vanskelig å vite hvem som er den beste kandidaten. Det finner vi nok ut av på landsmøtet i slutten av mars. Da skal vi stemme på den beste lederen.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.