Teknologi
Det beste fra Samsung noen sinnePressefoto: Samsung

Det beste fra Samsung noen sinne

Den største konkurrenten til Apples iPhone er Samsungs Galaxy S6. I år har Samsung tatt steget og kvittet seg med plasten, men er det nok til å lage en bra telefon? INSIDE har testet Samsung Galaxy S6.

Teknologi


26.05.2015 kl: 14:39Samsung har kastet bort det gamle plastdesignet og lagt på gorillaglass på frem- og baksiden. Rundt kantene har Samsung valgt å bruke aluminium, som gjør at telefonens kvalitetsfølelse har gått fra helt grei, til å bli en telefon som faktisk kjennes, og ser ut, som en telefon som koster godt over seks tusen kroner.

Tar man en titt rundt enheten, har S6 et svært enkelt design. Fremsiden ser svært lik ut som de tre siste Samsung-flaggskipene. Hjemknappen har fått en forbedret fingeravtrykksensor, hvor du nå slipper å dra fingeren over knappen. Du kan bare tappe den forsiktig, slik Apple gjør med sin iPhone. På høyre side av S6 finner vi av/på-knappen og simkort-skuffen. Samsung har gått i fotsporene til Sony, Apple og Microsoft ved å begynne med nanosimkort.

På venstre side finner man volumknappene. Disse er stilige og rene designet, men volum opp og volum ned klikker forskjellig. Det er en mye bedre følelse å klikke med volum opp enn volum ned. Det kan hende det bare er enheten jeg har fått teste fra Samsung som har denne feilen, og det er ikke et stort irritasjonsmoment, men for noen kan det være litt irriterende. På toppen finner man en mikrofon til støykansellering og en ir-sensor, slik at du kan bruke telefonen som fjernkontroll. Nederst på telefonen er det en hodetelefonplugg, MicroUSB-plugg og høyttalerhull. Det ser ekstremt likt ut som på iPhone 6, men det er en god løsning.

Baksiden av telefonen er veldig ren. Kameraet stikker litt ut for å få plass til optikken som gir deg laveste blendertall på F1.9 og bildestabilisering. Jeg hadde kanskje ønsket at kameraet ikke stakk ut så mye, men telefonen ligger godt stabilt på et bord. Ved siden av kameraet ligger en to-tonet LED-blits og pulsmåleren. Samsung har også lagt inn en sensor som også gjør hvitbalansen mer nøyaktig.

Lyssterkt kamera
Kameraet er et godt mobilkamera. Det er lyssterkt og kommer stort sett ut med bilder med riktig fargegjengivelse. Samsung har også kuttet ned på programvaren, slik at det er veldig få funksjoner i kameraapplikasjonen fra starten av, men det er bare funksjoner som du kan ha bruk for. Resten av funksjonene kan du laste ned fra Samsungs applikasjonsbutikk. Kameraet har også mulighet til å filme i UltraHD. Høyeste oppløsning på bilder er 16 megapiksler.

Nydelig skjerm
Skjermen er en skjønnhet. Samsung bruker AMOLED-teknologi som når skjermen skal produsere svart. De skrur av alle piksler, slik at svart er svart, ikke en sammensetning av alle farger slik det er i andre skjermer. Skjermen har en oppløsning på 577PPI (piksler per tomme) og klare, sterke farger. Dette er noe vi må forvente fra Samsung. Skjermen er også blitt betydelig lysere.

Mindre søppel
Samsungs programvare har lenge vært neddynket i applikasjoner man aldri bruker. Det har de gjort noe med. Det er kuttet ned ekstremt mye på forhåndsinstallerte applikasjoner. Gjennom et samarbeid med Microsoft er OneDrive (og 100 GB gratis lagring), OneNote og Skype inkludert. Samsung gir deg også tilbudet om å laste ned flere applikasjoner fra Samsungs applikasjonsbutikk. Flere av premiumapplikasjonene er gratis. De fleste av de forhåndsinstallerte applikasjonene har du nå også muligheten til å avinstallere.

Stort sett er telefonen svært rask, og jeg opplevde ikke noen forsinkelser i responsen i løpet av testperioden. Det eneste som irriterte meg med Samsungs programvare, var at det ikke gikk an å sortere applikasjonene alfabetisk automatisk, man må flytte alle applikasjonene dit man ønsker det. For mennesker som installerer altfor mange applikasjoner på telefonen sin, som meg, gjør det at det tar dobbelt så lang tid å finne en app enn hvis alt hadde ligget alfabetisk. Dette kan fikses ved å laste ned en tredjeparts hjemskjerm.

Konklusjon
Stort sett er Samsung Galaxy S6 en fantastisk telefon. Det er den beste telefonen som Samsung har laget, og jeg våger å si at i skrivende stund er det den beste telefonen ute på markedet. Men det kan fort endres. Kvaliteten er endelig der den skal være, og Samsung har gjort en god jobb for å få telefonene sine til å kunne konkurrere design- og kvalitetsmessig med de andre konkurrentene. Det skal være vanskelig å få en sekser, og det er fortsatt småting som gjør at Samsung ikke når helt opp, men det er en ekstrem forbedring fra fjoråret og nesten en perfekt telefon. Kunststykket fra Samsung får 5 av 6.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.