Studentpolitikk
Cristobal Pohle Vazquez blir sittende som SBIO-lederCristobal Pohle Vazquez. Foto: Studentavisen Inside

Cristobal Pohle Vazquez blir sittende som SBIO-leder

Generalforsamlingen valgte å støtte SBIO-lederen.

Studentpolitikk
, og


19.05.2016 kl: 20:17


SBIOs generalforsamlingen valgte torsdag kveld å beholde Cristobal Pohle Vazquez som SBIO-leder. Med 60 prosent av stemme mot seg, ble han likevel sittende da det måtte et 2/3 flertall til for å avsette ham.

– Det er mye følelser ute og går i ledelsen nå. De mener det har pågått i månedsvis, men min versjon er at vi har oppnådd mer på seks måneder enn noen annen SBIO-ledelse har gjort, sa Vazquez under kveldens generalforsamling.

Dette er saken

* Cristobal Pohle Vazquez valgte ikke å trekke seg frivillig etter at store deler av ledelsen stilte mistillitsforslag mot ham.
* Sist noen trakk seg fra ledervervet var i 2013.
* Seks av totalt åtte personer i SBIO-ledelsen står bak mistillitsforslaget.
* To personer i ledelsen vil fortsatt beholde ham som leder.
* SBIO-styret har også stilt seg bak mistillitsforslaget fra ledelsen.

 

Bakgrunnen for mistillitsforslaget skal være dårlig dynamikk i ledelsen. Flere av ledelsens medlemmer mente Vazquez har vært en fraværende leder. Seks av totalt åtte personer i SBIO-ledelsen sto bak mistillitsforslaget mot lederen. De resterende to personene valgte å ikke å støtte forslaget mot Vasquez. Søndag valgte også styret i SBIO å gi sin støtte til mistillitsforslaget.

BAKGRUNN: Nesten hele ledelsen stiller mistillit mot SBIO-leder

På mandag  uttalte SBIO-lederen til INSIDE på at han mente anklagene mot ham ikke hadde noe hold. Vazquez valgte derfor å bli sittende i stillingen frem til han eventuelt ble satt av under generalforsamlingen. Nå får han altså beholde stillingen som SBIO-leder.

LES OGSÅ: SBIO har for første gang fått en internasjonal leder

– Da jeg trådte inn som leder i SBIO var jeg involvert i oppgavene til alle i ledelsen. Senere har jeg fått tilbakemeldinger om å ta et steg tilbake. Under min ledelse har vi oppnådd historiske resultater på flere områder: Vi har blant annet gjort SBIO til den mest teknologisk-avanserte studentforeningen i verden, sa Vazquez til INSIDE mandag.

Det er ikke første gang en SBIO-leder har fått misnøye mot seg i SBIO-ledelsen. Senest var i 2013, hvor Christophe Cunen-Classens valgte å gå av.

NB! Christophe Cunen-Classens er styreleder i Studentavisen Inside as


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.