Nyheter
Bystyret i Oslo sa ja til 1500 nye studentboligerKringsjå studentby. Illustrasjon: LMR Arkitektur AS

Bystyret i Oslo sa ja til 1500 nye studentboliger

- Oslo trenger sårt nye studentboliger raskt og dette åpner for at det kan skje, sier Trond Bakke i SiO.

Nyheter


27.08.2015 kl: 13:44


Studentsamskipsnaden i Oslo og Akershus (SiO) kan glede seg over flertall i bystyret for 1500 studentboliger på Kringsjå i Oslo.

Trond Bakke. Foto: SiO

Trond Bakke. Foto: SiO

– Vi er glade for at bystyret med stort flertall fulgte SiOs, Plan- og Bygningsetatens og Byrådets innstilling og vedtok ny reguleringsplan som gir mulighet for å bygge inntil 1500 nye boliger på Kringsjå. Oslo trenger sårt nye studentboliger raskt og dette åpner for at det kan skje, sier Trond Bakke i SiO Bolig til INSIDE.

Men veien har ikke vært like enkel. Både naboer, sameier, borettslag og Vellet i området har protestert mot den store konsentrasjonen av høye bygninger tett opp mot annen bebyggelse i området.

– I prosessen har planen vært ute på offentlig høring i to runder der alle interessenter har hatt mulighet til å påvirke planene. I begge rundene har naboene ønsket en reduksjon i høyder og en konsentrasjon av boligene plassert på et annet sted på området. Det har ført til at planen er endret i den retning naboene har ønsket, men ikke i tilstrekkelig grad, sett med naboenes øyne, sier Bakke til INSIDE.

3500 studentboliger
Men nå blir det altså fart på boligbyggingen på Kringsjå, noe som betyr at studentbyen vil få opp mot 3500 hybler for studenter når det står ferdig.

– Dette er et historisk løft for studentboligsituasjonen i Oslo. Samtidig vil dette løfte Kringsjå som boligby, sa Espen Ophaug (V), nestleder i byutviklingskomiteen fra talerstolen, gjengitt av Osloby.

Fra sognsveien mot nord

Illustrasjon: LMR Arkitektur AS

Også Oslo Høyre er fornøyd:

– Oslo trenger flere studentboliger. Med denne vedtatte planen for 1500 nye på Kringsjå vil Oslo som universitetsby, studentby og kunnskapsby bli klart styrket, sier byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) til Osloby.

Oslo dårligst
INSIDE har tidligere skrevet at kun 13,43 prosent av studentene i hovedstadsområdet har tilgang til en studentbolig. Dette er den laveste dekningsgraden i Norge.

Sigrid Mæhle Grimsrud, leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus, skrev da i en pressemelding at regjeringen må ta høyde for at dette er et pressområde, hvor rekordmange studenter søker seg til. Også SBIO-leder Karl Söderman Reistad, er bekymret over at flere studenter blir nødt til å leie i det private markedet der prisene er høye i Oslo og Akershus.

– Det gjør det vanskelig for studenter å prioritere studiene så mye som ønskelig, ettersom vi er nødt til å jobbe mye ved siden av studiene for å ha råd til å bo i Oslo, sa Reistad til INSIDE.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.