Internasjonalt
Britiske universiteter mener landet burde forbli i EUStatsminister David Cameron. Foto: Number 10/Flickr/CC

Britiske universiteter mener landet burde forbli i EU

Britiske topp-universiteter frykter et nei til EU.

Internasjonalt


01.03.2016 kl: 10:22


Flere britiske universiteter har uttrykt sin støtte for at Storbritannia burde forbli i EU. Det kommer frem i et innlegg som ble publisert i The Sunday Times etter at EUs toppledere kom til enighet i Brussel forrige månede med den britiske statsministeren David Cameron. Det skriver University World News.

Totalt har 103 dekaner fra ulike universiteter signert, hvor universiteter som Oxford, Cambridge, Imperial Collage London og London School of Economics and Political Science er representert.

«Vi oppfordrer den britiske offentligheten til å vurdere den viktige rollen EU spiller i å støtte våre universiteter i verdensklasse» står det i kronikken.

Selv om dekanene mener at universitetene vil kunne overleve utenfor EU, advarer de likvel imot at man vil kunne risikere å miste støtte, etablerte nettverk og at det vil kunne undergrave Storbritannias posisjon som en global leder innen vitenskap, kunst og innovasjon.

SE OGSÅ: Du kan lese hele kronikken her.

EU er en viktig støttespiller til høyere utdannelse, blant annet gjennom sitt forskings og innovasjonsprogram «Horisont 2020». Programmet har et budsjett på 80 milliarder euro for perioden 2014-2020 og regnes programmet for verdens største. Målsettingen med programmet er å bedre den økonomiske veksten og øke sysselsettingen i Europa.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.