Økonomi
BI-studenter betalte 4,7 mill. for ekstern eksamenshjelpAndreas Bjerkedal i Aspiri. Foto: Nikolai Jordheim

BI-studenter betalte 4,7 mill. for ekstern eksamenshjelp

Selv om BI-studentene gledelig dro opp millioner for Aspiri sine tjenester i 2015, er omsetningen likevel nesten halvert siden 2013, ifølge det innleverte årsregnskapet.

Økonomi


06.09.2016 kl: 17:00


Skjermbilde 2016-09-06 kl. 17.22.48Siden høsten 2010 har Aspiri solgt sine eksamenshjelp-tjenester til BI-studenter i Oslo. Men siden toppåret i 2013, har det bare gått nedover omsetningsmessig for selskapet drevet av Andreas Bjerkedal.

I 2013 betalte BI-studenter i overkant av 8,4 millioner kroner for Bjerkedals tjenester. Det viser regnskap både hos Purehelp og proff.no. Bjerkedal opplyser imidlertid at den opplistede omsetningen for 2013 ikke er korrekt.

— Korrekt omsetning for 2013 er 5,9 millioner kroner. Tallene du finner hos purehelp og proff.no stammer fra et halvannet år. Dermed blir det et fall på 20 prosent, ikke en halvering.

— Hvorfor er ikke det du omtaler som den korrekte omsetningen ført i regnskapet for 2013?

— Vi har hatt avvikende regnskapsår fra oppstarten som ble startet 1. august og avsluttet 31. juli. Det var derfor et halvår ekstra da vi skulleendre regnskapspraksis. Dette skjedde i 2013. Vi startet med andre ord regnskapsåret 2011 den 01.08.2010.

Skal satse på Aspiri
Bjerkedal forteller at det bare har vært ham og en medarbeider, som så langt har vært heltidsansatte i Aspiri. Oppstarten av MentorNorge i 2014 har gått utover Aspiris omsetning i 2015, ifølge Bjerkedal.

— I april 2014 startet jeg MentorNorge, som i dag er Norges største tilbyder av privat leksehjelp. Både overskuddet fra 2013 og mye av tiden min har gått med til dette.

Aspiri

* Aspiri startet opp i Danmark i 1993 og har siden den gang vært en del av eksamensforberedelsen til over 200.000 studenter.
* Aspiri er Nordens største og ledende leverandør av eksamensforberedende kurs og kompendier.
* Aspiri Norge AS er i dag eneste tilbyder av eksamensforberedende kurs på det norske markedet.
Kilde: Aspiri

 

— Nå har jeg og noen andre dyktige folk bestemt oss for å satse skikkelig på Aspiri fremover. Vi regner med å være representert på de fleste universiteter og høyskoler i Norge i løpet av en toårsperiode.
For Bjerkedal tjener godt på BI-studentene selv. I 2015 hadde han en inntekt på over én million kroner bare fra Aspiri.

Merker ikke konkurranse fra BI
Høsten 2015 skrev Studentavisen INSIDE om en betent konflikt mellom Handelshøyskolen BI og Aspiri. BI mente den gang at Aspiris interesse var å konstruere et vrengt bilde gjennom media. Bjerkedal uttalte da at han var frustrert og svært oppgitt over måten BI handler på.

— Jeg skulle gjerne gått rettens vei for å sikre mine rettigheter, uttalte han høsten 2015.

— Så vidt jeg vet har BI satt i gang med seminarundervisning i løpet av det siste året og det er positivt at Aspiri sin tilstedeværelse gjør at BI innser at de må forbedre tilbudet sitt til studentene, sier han nå.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.