Nyheter
8 tips til billig studentfylla!

8 tips til billig studentfylla!

Ikke råd til en øl? Her er tipsene for hvordan du kan dra på studentfylla uten å bruke for mye penger.

Nyheter


06.09.2017 kl: 12:10


Å være student kan ofte være en økonomisk utfordring. Pengene fra Lånekassen går ofte til pensumbøker, husleie og mat. Da er det ikke mye penger igjen til å dra på studentfylla, hvis man ikke har en studiejobb ved siden av. Vi har derfor samlet åtte tips til hvordan du kan få mest mulig ut av ingenting.

1. Vær publikum i et TV-show

For å lette på stemningen hos stive nordmenn, deler mange TV-programmer ut øl i forkant av sendingen. Gratis alkohol og underholdning!

2. Bedriftspresentasjoner

Her får du gjerne både gratis mat og alkohol, samtidig som du kanskje kan få noe faglig innputt og mulighet for nettverksbygging.

3. Studer i utlandet

Er du lei norsk klima og skyhøye priser på alkohol? Uansett hvor i verden du velger å studere, vil disse to faktorene være på et mer studentvennlig nivå.

LES OGSÅ: Ti tegn på at du studerer i utlandet

4. Du kan alltids snylte

Husker du da vi ikke var gamle nok og fikk storesøsken til å kjøpe alkohol, gjemte drikken utendørs for å skjule det for foreldre og parkfyll var mer regel enn unntak? Ta også frem «snyltefylla», møt opp på fest uten alkohol, og få hver av deltakerne til å gi deg ett glass hver. Hvem sa at delingsøkonomi er et nytt fenomen?

5. Drikk på tom mage

Hvis du ikke får tak i billig eller gratis alkohol, må du endre på styreforholdet mellom deg og dette. Det sies at man blir raskere full på tom mage, men om dette er en myte eller ikke har vi ikke funnet ut. Her er det bare å eksperimentere, og uansett så gir dette i beste fall en placebo-effekt.

6. Ta en «Breaking bad»

Kanskje du brygger på en Walther White? Som gikk fra arbeidsløs og fattig til beryktet og velstående dopprodusent. Vil du utforske ditt potensiale innen hjemmebrent og ølbrygging, kan du sjekke ut disse linkene. Men som i TV-serien, koster det også penger å kjøpe produksjonsutstyr og midler, men i det lange løp vil det gi deg billig drikke og potensiell inntektskilde, alt etter hvor ambisiøs du er.

7. Hold fest

Da vil du nok både kunne snylte av dine gjester + at det dagen etter ligger igjen et arsenal av gjenlagt øl/sprit/blandevann. Hvis du vil ta ut potensialet, inviter kun venner du vet drikker øl, da uåpnede ølflasker er å foretrekke fremfor åpnede vinflasker. Pass på å ikke besvare telefonen dagen derpå, hvis noen har spurt om det er greit at de legger igjen resten av spritflaska hos deg og henter den i morgen.

8. Bli kvitt kiloene

Hvis du kutter i matbudsjettet, vil du ikke bare få bedre råd, men også gå ned i vekt – noe som igjen fører til at du får høyere promille på mindre alkohol. I følge www.promillekalkulator.no vil en mann på 80kg få 1,67 i promille av åtte øl, mens en mann på 60kg får 2,2. Ideelt skal man også være kvinne, for å få maks promille ut av hver dråpe alkohol.

NB! Husk at alle reagerer forskjellig på alkohol. Norske helsemyndigheter anbefaler at: menn bør ikke jevnlig drikke mer enn fem alkoholenheter de dagene man drikker eller 13 enheter per uke, og kvinner bør ikke drikke mer enn 3,5 alkoholenheter de dagene man drikker eller åtte enheter per uke. Og for all del, husk å drikk vann!


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.