Nyheter
Et besøk på innsiden av: QVARTZ

Et besøk på innsiden av: QVARTZ

Mange drømmer om en karrière innenfor management consulting. Inside har intervjuet Alexander Woldsdal som jobber i konsulentselskapet QVARTZ om hvordan livet på innsiden er.

Nyheter


17.08.2017 kl: 23:10


“Hvem er du” og hvordan endte du opp i QVARTZ?
Jeg heter Alexander, er 28 år og kommer fra Asker. Jeg har en BBA fra BI og en Mastergrad fra HEC Paris. Mellom bachelor og master jobbet jeg et år i SEB, og dro deretter et år på jordomseiling. Når masteren var unnagjort testet jeg ut investment banking et halvt år i Paris, før jeg innså at consulting og QVARTZ heller var veien jeg ville gå.
 

aw

Hvordan har den første tiden i QVARTZ vært?
Den har vært veldig bra og QVARTZ har overgått alle forventingene jeg hadde på forhånd. Jeg føler at jeg er på ”riktig sted”! Jeg jobber med bra folk og på spennende prosjekter, og føler at jeg utvikler meg som konsulent hver dag jeg er på jobb. Samtidig er det spennende å jobbe i et selskap som satser så hardt som det vi gjør, hvor det satses på rekruttering, branding og client development. Det er enkelt og greit et veldig kult sted å jobbe.

Hva fikk deg til å søke QVARTZ? 

For 5 år siden da jeg gikk på BI hadde jeg knapt hørt om QVARTZ, men siden den tid har det skjedd ting. Da jeg studerte i Frankrike dukket QVARTZ-navnet stadig opp og flere studiekompiser begynte å jobbe her. De pitchet selskapet til meg og fikk meg interessert, og da jeg begynte å gjøre mer research på egenhånd ble jeg overbevist om at dette var et bra sted. Det var spesielt QVARTZ sine årsrapporter som spikret det for min del. Da jeg leste disse fant jeg ut at selskapets verdier og ambisjoner matchet bra med det jeg så etter. Jeg visste jo også at folkene som jobbet her var bra, så derfor ble det et enkelt valg.

Hva har vært din beste dag hos QVARTZ ?
Det er vanskelig å velge en spesiell dag, men vi hadde nylig en sommer-getaway til Hankø som var utrolig bra. Dagen bestod av et spennende profesjonelt program, noen konkurranser à la Mesternes Mester, og en sommerfest – alt var veldig vellykket og gøy.
 
Hva har du lært i QVARTZ som du ikke kunne ved endte studier?
Både BI og HEC har rustet meg godt for en karriere i consulting, men om jeg skal sette fingeren på en ting man ikke lærer på skolebenken så må det være kundehåndtering. Jeg syntes det er spennende og gøy å få eksponering mot kunder så tidlig i karrieren, men samtidig blir man ganske nervøs når man sitter der med ledere av et børsnotert selskap. Man lærer seg å bli komfortabel med dette forholdsvis raskt, men det er også en læringsprosess som alt annet.

Hva er det beste med jobben i QVARTZ? 
Nå kommer jeg med et svar som jeg helt sikker hadde tenkt var cliché om jeg leste det selv, men det beste må helt klart være folkene jeg jobber med. QVARTZ er veldig gode til å finne dyktige og hyggelige folk som passer godt sammen.

Har du noen tips til de som skal søke jobb til høsten? 
Bruk tid på å reflektere over hvordan du liker å jobbe og hvordan man jobber i forskjellige bransjer og stillinger. Tenk over hva du liker og hva som passer deg best som person.
Liker du for eksempel å jobbe mest på egenhånd, eller sammen med andre? Liker du å jobbe med en ting av gangen, eller ha flere prosjekter gående samtidig? Bruk også tid på å kontakte selskaper du er interessert i for å bli kjent med disse, gjerne gjennom en lunsj. At du kommer godt overens med dine (fremtidige) kollegaer mener jeg er veldig viktig. Om du som leser er interessert i QVARTZ kan du gjerne ta kontakt med meg via LinkedIn! Lykke til! 


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.