Full debatt om dårlig miljø i NHHs studentorganisasjon

Foto: Silje Katrine Robinson / NHH

Hva er det som skjer på Norges Handels Høyskole?

Siden den 24. April har debatten om studentmiljøet på Norges Handels Høyskole funnet sted på K7 bulletin, sosiale medier og i gangene på NHH. Nå har samtalen til og med nådd BI.

Det hele startet med leserinnlegget «Et nikkedukkehjem», skrevet av NHH-student Sander A. R. Eilertsen. Tittelen er et ordspill på Henrik Ibsens «Et dukkehejm». I innlegget går Eilertsen hardt ut mot studentmiljøet på NHH med utsagn som «noe er fullstendig galt med miljøet på NHH» og «NHHS-gruppe(r) utnytter unge jenters usikkerhet». Han beskriver seg selv som sjokkert over miljøet på sin egen skole.

Etter dette leserinnlegget har K7 Bulletin, NHHs egen studentavis, flommet over med leserinnlegg. Artikler med overskrifter som «Ta deg sammen, Eilertsen» og «Svartmaling med litt for bred pensel» finner man like over «Et nikkedukkehjem».

Langt over ti innlegg er skrevet, og lagt ut på nettsiden til K7. Noen av svarene til «Et nikkedukkehjem» minner noe mer om personangrep enn en saklig diskusjon om miljøet på NHH. En som har gått i strupen på Eilertsen med flere innlegg er Erik Skutle. Skutle svarer med innleggene; «Ta deg sammen, Elertsen» og «Du tar fortsatt feil, Eilertsen».

På tross av det ovennevnte har mange kommet Eilertsen i forsvar. En av disse er Torbjørn Sandmo. Sandmo stiller seg i likhet med Eilertsen kritisk til miljøet på NHH, men Sandmo kommer med konkrete eksempler på hendelser og utsagn han har vitnet på skolen. Samtidig skriver han at han har meld seg ut av det sosiale på NHH og at han har ligget våken om nettene i avsky. Det han skriver om er uten tvil en tankevekker.

Leserinnlegget av Sander A. R. Eilertsen var en brå start på noe som skulle utvikle seg til samfunnsdebatt som nå finner sted på høyskolen og universiteter landet over, på sosiale medier og til og med på riksdekkende TV. 

Det virker trygt og godt på BI i Oslo for tiden, sammenlignet med på NHH. Men er det faktisk bedre her av den grunn?

 

Vær den første til å kommentere

Svar

Din e-post vil ikke publiseres