Nyheter
1892 kjemper om 470 plasser på NHHNorges Handelshøyskole i Bergen. Foto: Daniel Gauslaa

1892 kjemper om 470 plasser på NHH

Færre studenter vil studere økonomi. Både NHH og BI opplever nedgang i søkertallene.

Nyheter


19.04.2016 kl: 17:05


Norges Handelshøyskole (NHH) er fortsatt et populært førstevalg for studenter som ønsker å studere økonomi. Totalt har 1892 personer siviløkonomstudiet ved NHH som førstevalg i år. Disse kjemper om handelshøyskolens 470 studieplasser. Totalt har 4343 personer satt handelshøyskolen på søkerlisten sin.

- Søkertallene viser at NHH også kommende studieår vil ha høyt kvalifiserte studenter. Nåløyet for å få studere på høyskolen er trangt. Vi er det desidert mest populære studiet innen økonomi- og administrasjonsfag, sier rektor Frøystein Gjesdal til NHHs nettsider.

Tallene fra samordnet opptak viser en generell nedgang i søkere til økonomi- og administrasjonsfag. NHH har en nedgang i antall førstevalgsøkere på 10,63 prosent. Også Handelshøyskolen BI opplever en nedgang i antall søkere.

LES MER: BI opplever nedgang i antall søkere etter fjorårets rekordtall

961 hadde økonomi og administrasjon ved NTNU som førstevalg, mens 855 hadde økonomi og administrasjon/revisjon/Facility Management ved Høyskolen i Oslo og Akershus som førstevalg.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.