Internasjonalt
Google Maps/YouTube

Norsk student utenfor livsfare etter bussulykke i Spania

En norsk kvinne skal være blant de skadde etter ulykken søndag. Det bekrefter Utenriksdepartementet.

Internasjonalt


21.03.2016 kl: 11:32


Kvinnen er operert, og tilstanden beskrives nå som stabil. Hun er innlagt på intensivavdelingen, men livet hennes er ikke i fare, får NRK opplyst av sykehuset.

En buss med 57 passasjerer veltet søndag morgen i den spanske regionen Catalonia. De fleste var utvekslingsstudenter gjennom Erasmus-programmet.

Utenriksdepartementet (UD) bekreftet søndag ved 16-tiden at en norsk kvinne ble skadd i ulykken. Det skriver NRK.

– Vi fikk informasjon tidligere i ettermiddag om at en norsk kvinne ble skadd i den tragiske ulykken som skjedde i Spania tidligere i dag, pressevakt i UD, Kristin Enstad til NRK.

– Vi kan ikke si noe mer om hennes tilstand, men hun får medisinsk behandling på et sykehus i området.

– Vet dere om flere nordmenn var involvert?

– Dette er det vi vet så langt, men det er klart at dette er en sak som blir fulgt opp tett med spanske myndigheter gjennom vår ambassade i Madrid og konsulat i Barcelona, sier Enstad til NRK.

Studentene skal ha deltatt på en festival i Valencia, da de på vei tilbake til Barcelona kolliderte på motorveien utenfor byen Freginals klokken 06:00 lokal tid.

Spanske myndigheter melder mandag at de skal ha identifisert de 13 kvinnene som omkom. Ofrene er mellom 19 og 25 år, hvor syv av de omkomne er fra Italia, to er fra Tyskland, en fra Romania, en fra Frankrike, en fra Østerrike og en fra Usbekistan. Tilstanden for en av de skadde er fortsatt kritisk.

I følge SpaniaAvisen er bussjåføren nå innlagt på intensivavdelingen med en lungeskade. Sjåføren skal ha blitt undersøkt søndag, men skal ha blitt dårligere utover kvelden.

Studentene på bussen kom fra følgende land: Norge, Sverige, Peru, Bulgaria, Polen, Irland, Palestina, Japan, Ukraina, Tjekkia, New Zealand, Storbritannia, Italia, Ungarn, Tyskland og Sveits.

Presidenten i den frivillige organisasjonen Erasmus Student Network Norge, Christina Havn, sier følgende til NRK:

– Vi har ikke noen oversikt over alle Erasmus-studenter som reiser ut ettersom vi er studentorganisasjonen for dem som kommer tilbake fra utvekslingsopphold. Erasmus har nettverk i hele Europa, og vi prøver å få mer informasjon fra Erasmus i Spania nå.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.