Nyheter
10 tips for å få A på eksamen

10 tips for å få A på eksamen

Begynner du å ble stresset for eksamen? Her er tipsene til hvordan du kan komme deg gjennom eksamenstiden.

Nyheter


09.05.2017 kl: 13:47


1. Si opp Netflix. Abonnerer du på Netflix, Viaplay eller kanskje TV2 Sumo? Eksamensperioden er en god anledning til å si opp alle. Ikke bare får du mer tid til å lese, men du sparer også litt penger slik at du kan unne deg god kaffe (eller øl) etter all lesningen.

2. Ta pauser. For å kunne opprettholde konsentrasjonen gjennom hele dagen trenger du å koble av innimellom, for eksempel ti til 15 minutter hver time. Ta en tur ut og få deg litt frisk luft, spis litt mat eller småprat med andre. Slik får du ladet batteriene. Etter noen timer bør du også ta deg en lengre pause.

3. Jobb med andre. Hva med å lage en Kahoot til pensum i organisasjon og ledelse? Hvem sier Maslow, Fayol og Taylor trenger å være kjedelig…

4. Ha det gøy! Eksamensperioden er lang, derfor er det viktig å ha det litt gøy mellom slagene. Det dummeste du gjør er å lese når motivasjonen er dårlig, ikke lærer du noe, ikke får du overskudd til å gjøre det bra på eksamensdagen.

5. Ikke fantaser. Husk at du ikke får gode karakter ved å finne opp svar. Skriv relevant og etter pensum, men bruk gjerne gode eksempler for å illustrere det du vil frem til.

6. Skriv pent! Siden ikke alle eksamener er digitalisert på BI, er det viktig å skrive slik at sensor faktisk forstår det du skriver.

7. Skriv ned hele pensum på èn A4-side. Er pensum stort hjelper det å luke bort unødvendige detaljer å få et godt overblikk over pensum. Detaljene blir også enklere å huske når du kan putte de inn i en sammenheng.

8. Lag disposisjon på eksamen. Oppgaven blir mer strukturert og du får lettere en «rød tråd» i oppgaven. Besvarelsen blir enklere å forstå for sensor.

9. Ikke les natt til eksamen. Søvn er det viktigste for å levere en god besvarelse, uansett hvor mye du kan.

10. Ikke få panikk. Har du klart å komme deg til eksamenslokalet så er det dumt og ikke levere. Kanskje er det du tror blir en E, noe som blir en B.


Delta i debatten

Stiftet i 1966 av Einar Corneliussen. INSIDE er en studentavis for og av studenter generelt og BI-studenter spesielt. Avisen eies av SBIO. INSIDE har en egen administrasjon og redaksjon, uavhengig av eier.

Ansvarlig redaktør

Audun Foyn

Daglig leder

Audun Foyn

Frontsjef

-

Post- og besøksadresse:

Nydalsveien 37
0484 Oslo
Org.nr: 990 691 843

Annonsering
Ledige stillinger

Tips oss

post@inside24.no

Innlegg

debatt@inside24.noINSIDE arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisen har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Studentavisen Inside as.